Vuokatti Ski Team Kainuu otti käyttöön Fennoan

25.03.2024

Vuokatti Ski Team Kainuu näyttää mallia siinä, miten hiihtoseuran arjesta voi Fennoan kanssa tehdä sujuvampaa sekä seuran yhteisten asioiden hoitamisen että urheilijoiden näkökulmasta. 

Seuratoiminnassa hoidettavaa on paljon

Vuokatti Ski Team Kainuu on maastohiihdon erikoisseura, joka keskittyy pääsääntöisesti tuloksen tekoon huippu- ja kilpaurheilussa. Sen lisäksi seura tekee juniorityötä leirien ja hiihtokoulun muodossa. 

Seuran toimintaa organisoivan Hannu Koivusalon tehtäväkenttä on kohtuullisen laaja, sillä hänen työnkuvaansa kuuluvat muun muassa seuran juoksevien asioiden hoitaminen, markkinointi ja urheilijoiden taustatukena oleminen. 

“Huolehdin seuran yhteistyökumppanuuksista ja olen apuna urheilijoiden omien henkilökohtaisten kumppanuuksien hankinnassa. Vastaan myös joukkueen manageroinnista sillä tavalla, että minkälaiset joukkueet niin miehiin kuin naisiin kasataan. Paljon tällaisia niin sanotusti jokapäiväisiä seuratoimintoja”, Koivusalo kertoo. 

Fennoa on tuonut sujuvuutta moniin toimintoihin

Vuokatti Ski Team Kainuu aloitti Fennoan kanssa yhteistyön talvikaudella 2023–2024. 

“Taloushallintojärjestelmä on tämänkin kokoiselle seuralle äärimmäisen tärkeä, vaikkei urheilijoita ole paljon. Tulosten tekoon tarvittavien taloudellisten edellytysten on oltava kunnossa ja kaikkien asioiden on toimittava. Fennoasta on jo tullut urheilijoilta paljon positiivista palautetta”, Koivusalo sanoo. 

Fennoan tuoma sujuvuus näkyy monissa käytännön tilanteissa, jotka muulla tavoin hoidettuna vaatisivat enemmän aikaa ja vaivaa. Koivusalo mainitsee esimerkiksi vuoropuhelun tilitoimiston kanssa, yhteistyökumppaneiden kanssa toimintaa helpottavat sähköiset allekirjoitukset ja mahdollisuuden tarkistaa nopeasti tilitilanteen. 

“Kaiken kaikkiaan Fennoa on helpottanut merkittävästi tekemistä. Helppokäyttöinen appi on ollut iso apu tässä”, Koivusalo lopettaa. 

 

Fennoa helpottaa urheilijoiden arkea

Fennoa-sovellus on käytössä myös seuran urheilijoilla, jotka pystyvät sen avulla hoitamaan monia nykyurheilijalta vaadittavia käytännön asioita.

“Nykyään maastohiihtäjän arki on ehkä vähän erilaista kuin parikymmentä vuotta sitten. Toki treenataan, nukutaan ja syödään, mutta siihen on tullut rinnalle sosiaalisen median tekemistä, kumppanuuksien hoitamista ja sellaista yrittäjäelämää käytännössä”, kuvailee maastohiihtäjä Vilma Nissinen

“Fennoa-sovellus on siitä helppo, että se kulkee missä vain, missä minulla on puhelin mukana, eli aina. Pääasiassa hoidan sillä matkalaskuja ja kulukorvauksia. Jos tulee hankittua urheiluun liittyviä välineitä tai maksettua majoituksia tai lentolippuja, niin ne on helppo sitä kautta laskuttaa”, Nissinen jatkaa.

 

Katso alta myös muut videot, joissa Vuokatti Ski Team Kainuun edustajat kertovat kokemuksistaan Fennoasta.

 

 

Tutustu Fennoaan