“Fennoasta huomaa, että se on suunniteltu taloushallinnon ammattilaisten kanssa”

4.03.2022

Tilitoimisto Talcon asiantuntijoille on tärkeää, että kirjanpitäjät ja asiakkaat voivat tarkastella samoja tietoja ja käyttää vaivattomasti yhteistä taloushallinnon ohjelmistoa. Kaiken ytimessä on luotettavuus. Fennoa on tehnyt taloushallinnosta vakaata aina reaaliaikaisesta tiedonjaosta ohjelmiston selkeään hinnoitteluun asti.

Kun Fennoa otettiin käyttöön tilitoimisto Talcossa vuonna 2018, ohjelmiston sujuvuus ja monipuolisuus pääsivät lähes yllättämään. Talcon taloushallinnon ammattilaiset arvostavat Fennoan käytössä erityisesti sitä, että isokin toimisto voi pyörittää liiketoimintaansa yhden ohjelmiston avulla.

“Silmät aukenivat siitä, miten helppoa taloushallinnon ylläpito voi hyvän ohjelmiston avulla olla. Fennoasta huomaa, että se on suunniteltu taloushallinnon ammattilaisten kanssa. Kaikki tieto löytyy loogisesti sieltä, mistä pitääkin”, kertoo Aleksi Talsi, Talcon varatoimitusjohtaja.

Fennoan kattavat koulutuswebinaarit ja tehokkaasti palveleva ohjelmistotuki ovat Talsille tärkeitä, mutta loppujen lopuksi ohjelmiston kokonaisuuden sujuvuus on tilitoimiston arjessa kaiken ytimessä.

Aiemmin kaikesta tarvittavasta huolehtiminen arvonlisäveron ilmoitus- ja maksupäivään mennessä on saattanut tehdä tiukkaa. Nykyään työt hoituvat aina hyvissä ajoin kuntoon.

“Fennoan Ohjaamon Yleiskatsaus on todella arvokas työkalu tilitoimiston johdolle. Siitä näkee helposti ja kootusti kaikkien asiakkaiden hoidettavat asiat sekä tulevat ja mahdollisesti puuttuvat vero- ja työnantajailmoitukset. Samalla kirjanpitäjän on helppo aloittaa työpäivä ja toimia suunnitelmallisesti, kun nopealla vilkaisulla näkee asiakkaan taloushallinnon koko paletin ja sen tilan”, Talsi sanoo.

Selkeä raportointi innostaa seuraamaan yrityksen toimintaa

Automatisoidut toiminnot ovat yksi tärkeimmistä Fennoan ominaisuuksista. Esimerkiksi uusista laskuista ja sähköistä allekirjoitusta vaativista dokumenteista tulee aina ilmoitus käyttäjille.

“Inhimillisten virheiden riski pienenee merkittävästi, kun lähes kaikki on automatisoitu tehokkaasti. Tietoja ei tarvitse syöttää manuaalisesti, ja tarvittavista toimenpiteistä tulee muistutuksia. Varsinkin tilinpäätöskaudella paljon työtä kasaantuu lyhyelle ajalle, joten ajan säästäminen on aina kotiin päin”, kertoo Onni Rinne, Talcon toimistopäällikkö.

“Tietojen automaattinen ja nopea päivittyminen on myös tärkeää asiakkaille. Esimerkiksi laskut näkyvät ohjelmassa heti, kun ne valmistuvat, ja kirjanpitoon ne päivittyvät heti kirjanpitäjän hyväksynnän jälkeen. Asiakkaiden on helppo seurata tietoja yrityksestä, kun kaikkien oman etusivun voi räätälöidä näyttämään juuri sitä dataa ja niitä graafeja, kuin itse haluaa”, Talsi jatkaa.

Talsi ja Rinne ovat huomanneet, että selkeä ja räätälöitävä etusivunäkymä on saanut asiakkaat kiinnostumaan raportoinnista aiempaa enemmän.

“Asiakkaat seuraavat yrityksensä tilaa ihan eri tavalla. Esimerkiksi luotettava kassavirtaennuste on hyvin suosittu ominaisuus etusivun näkymässä. Asiakkaillamme ei ole enää tarvetta pitää omia sivukirjanpitoja haluamiensa asioiden seuraamiseen”, Rinne sanoo.

Läpinäkyvä ja huoleton hinnoittelu

Vaikka esimerkiksi räätälöitävyys ja skaalautuvuus ovat aina tärkeitä taloushallinnon ohjelmiston ominaisuuksia, niistä voi aiheutua monista eri palasista koostuvia maksuja. Tilitoimiston riesana onkin toisinaan taloushallinto-ohjelmiston hinnoittelun kanssa tasapainoilu.

Siksi Fennoan käytössä isona etuna on se, että toimintaa ei tarvitse rajata ylimääräisten kulujen pelossa.

“On järkevää, että kuukausimaksu on suhteellisen edullinen ja loput hinnasta perustuu osto- ja myyntilaskujen määrälle”, Talsi summaa.

“Meillä on paljon erilaisia ja eri kokoisia asiakasyrityksiä. Siksi olisi haastavaa, jos asiakkaalla olisi vain muutamia laskuja kuukausittain ja niitä varten pitäisi ostaa uusia lisenssejä tai pakettiratkaisuja”, Rinne sanoo.

Monet seikat niin Fennoan käytössä kuin hinnoittelussakin saattavat tuntua pieniltä yksityiskohdilta. Lopulta niillä on eniten merkitystä tehokkaan ja sujuvan kokonaisuuden saavuttamisessa.

“Uusille käyttäjille järjestämässämme noin 1,5 tunnin koulutuksessa ehtii hyvin käydä kaikki Fennoan tärkeimmät ominaisuudet läpi. Harvemmin saamme kyselyitä lisäavusta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin innoissaan ohjelmiston helppoudesta. Kukaan asiakkaistamme ei ole katunut Fennoaan siirtymistä”, Talsi sanoo.

Varaa esittely