Auctoran kokemuksia Fennoasta - Taloushallinto-ohjelmien iPhone

19.09.2023

Tilitoimistoissa riittää töitä, joten työvälinevalinta on erittäin merkityksellinen. Taloushallinto-ohjelma voi nopeuttaa työtä merkittävästi - mikäli se on aidosti helppokäyttöinen. Haastattelimme Auctoran Markus ja Jaana Heimania siitä, millaisia kokemuksia heillä on Fennoasta.

 

Kehitys ja visiointi innostavat - tulevaisuuden taloushallinto-ohjelma havaittiin varhain

Auctoran toiminnan kantava voima on uteliaisuus uusia asioita ja tulevaa kohtaan. “Me ollaan uteliaita ja koitetaan kurkkia mitä tulevaisuudessa voisi tapahtua. Tässä ollaan onnistuttu melko hyvin. On älyttömän mielenkiitoista, miten uusia, meidän ja asiakkaittemme arkea helpottavia toimintatapoja keksitään.” Markus kertoo.

“On hienoa, ettei mappeja, planketteja ja kuriireja sun muita enää tarvita. Niitä ei kaipaa yrittäjätkään, kun heidät ensin saadaan tähän maailmaan”.

Markus haistoi oikeaan suuntaan kehittyvän ja tulevaisuuteen luotaavan taloushallinto-ohjelman jo varhaisessa vaiheessa: “Kun Mikko ja kumppanit tulivat ensimmäisen kerran meidän toimistolle, Fennoalla oli asiakkaita vain 90. Haistoin kuitenkin heti, että tässä on tärkeä juttu, näin minäkin haluan asioiden menevän. Ja sillä tiellä ollaan!”

 

Käytettävyys ihan omalla tasollaan - työntekijöiden suosikki

“2017 otettiin Fennoa käyttöön, enkä ole katunut. Tämä on ollut yksi parhaista vedoista mitä olemme tehneet koko toimintamme aikana. Fennoan on käytettävyydeltään kilpailijoihinsa nähden niin hyvä, vähän niin kuin iPhone.” Markus toteaa.

Auctoralla kirjanpitoa tehdään monella ohjelmalla, mutta Fennoa on Jaanan mukaan työntekijöiden suosikki: “Oikeasti he haluaisivat tehdä vain Fennoalla, se on heidän taloushallinto-ohjelmien ykkönen.”

tilitoimistojen-kokemuksia-fennoasta-Auctora-4

 

Digitaalisuusastemittari tärkeä työväline tilitoimiston johtamisessa

Auctora hyödyntää dataa tilitoimiston johtamisessa ja toiminnan kehittämisessä. Sen avulla toimintaa on helppo ohjata oikeaan suuntaan.

“Olin tosi tyytyväinen kun Fennoa teki digitaalisuusastemittarin, hyödynnän sitä meidän markkinoinnissa ja myynnissä, ja se antaa mahdollisuuden esimerkiksi digitaalisuuteen kannustavaan hinnoittelumalliin. Pystytään digitaalisuuden, hinnoittelun ja volyymin kautta katsomaan että hinta on kaikille kohdillaan.” Markus kuvailee. “Asiakkaamme Minttiravintolat on hyvä esimerkki siitä, miten jouhevasti taloushallinto hoituu sekä tilitoimiston, että yrityksen päässä, kun kaikki on taustalla tehty hyvin.”

 

Oikeat ihmiset tilitoimiston tukena - asiakastuki toimii nopeasti

Auctoran toiminta-ajatuksena on se, ettei asiakasta jätetä asioiden kanssa yksin: Tarjotaan palveluja ihminen ihmiselle. Sama pätee Jaanan mukaan myös Fennoaan: “Yhteistyö toimii erittäin hyvin ja asiakastuki toimii tosi nopeasti sekä asiakaspäälliköiden tarjoama apu on aktiivista. Olen hirveän iloinen siitä, että on olemassa ihan oikeita ihmisiä - ihan oikeasti."

"Vaikkei niitä kysymyksiä paljon tule, mutta sitten kun tulee, oikean ihmisen tavoittaminen helpottaa arkea todella paljon. Ei tarvitse käyttää julmetusti aikaa johonkin pieneen asiaan jossain nettiportaalissa tai jonottaa puhelintukeen. Fennoalla kohdataan asiakkaat ihmisinä ja siitä on meillä ihan hirveän hyvä fiilis!

 

 

Taloushallinto integroituu yhteiskuntaan - Fennoa mukana hankkeissa

Markus on tehnyt taloushallintoa pitkään: “Taloushallinto on ollut koko ajan hirveässä murroksessa. Se ei tule häviämään mihinkään, mutta digitaalisuus tulee väistämättä kasvamaan. Uskon, että taloushallinto integroituu yhteiskuntaan, esimerkiksi Verohallintoon ja PRH:een, yhä tiiviimmin ja on mukavaa, että Fennoa on mukana erilaisissa viranomaisten digihankkeissa. Näin tuote kehittyy oikeaan suuntaan.”

Fennoan merkittävimmät hyödyt Auctoralle

Pyysimme Markusta ja Jaanaa listaamaan merkittävimmät hyödyt, jotka he Auctoralla saavat Fennoasta irti.

 1. Uusi teknologia taustalla: “Fennoaa ei ole vain päivitetty nettiselainohjelmaksi, vaan rakennettu sellaiseksi suoraan, kokonaan uudella tavalla. Sen vuoksi käytettävyys on ihan omalla tasollaan.”
 2. Käyttöönotto tosi nopea ja helppo. “Startit Fennoassa ovat ihan huippuja! Yrityksen perustaminen käy nopeasti ja kaiken vanhan datan saa tuotua todella helposti.”
 3. Helppokäyttöisyys. “Fennoa on toteutettu ihmisläheiseksi ja on siksi helppokäyttöinen. Logiikka on tosi hyvä, eikä tarvitse olla guru, jotta osaisi käyttää sitä.”
 4. Etusivu “Siihen pomppaavat kirjanpitäjän kaikista asiakasyrityksistä hoitamattomat asiat, mikä helpottaa päivittäistä työtä.”
 5. Automaatiot. “Tiliöintiohjaukset saa tehtyä todella näppärästi.”
 6. Arkisto: “Asiakirjoja voi tallentaa missä tilanteessa tahansa. Kaikki on yhdessä paikassa tallessa ja saatavilla sekä asiakkaille, että tilitoimistolle. Kun yhtiökokouspöytäkirjat, sopimukset sun muut on Fennoassa, helpottaa oikeasti tosi paljon arkea. Kun asiakaskin tallentaa asiakirjat ja tositteet suoraan Fennoaan, säästytään monelta sähköpostikeskustelulta eivätkä asiat häviä mihinkään.”
 7. Yhteiskäyttö asiakasyritysten kanssa: “Kun toimitaan asiakkaan kanssa, myös kommunikointi käydään siellä.“
 8. Porautuvuus. Pääset joka kautta käsiksi siihen miten joku luku syntyy.
 9. Raportointityökalut helpot ja simppelit.
 10. Ajansäästö käytettävyyden, ominaisuuksien ja automaatioiden vuoksi kova.
 11. Turvallisuus korkealla tasolla.
 12. Ohjeet hyvät.
 13. Tilitarkastus todella vaivatonta: ”Audit trail on kunnossa. Tilitarkastaja löytää Fennoasta kaiken mitä tarvitsee.”
 14. Integraatiot toimii hyvin.

Haluaisitko sinäkin kurkata Fennoaa? Varaa etäesittely niin katsotaan yhdessä voisiko se säästää myös teidän tilitoimiston aikaa!

Varaa esittely