Kaksi lujaa vahvistusta Fennoan asiakastukeen

31.07.2023

Asiakasmäärämme kasvaa vauhdilla ja haluamme pitää asiakaspalvelumme vasteajat lyhyinä. Siksi asiakaspalvelutiimiissämme on aloittanut kaksi lujaa vahvistusta, Merja ja Veera!

 

Merja Tenhumäki - Tykkään samaistua asiakkaan tilanteeseen ja ratkoa ongelmia

Merja Tenhumäki tuli vahvistamaan asiakaspalvelutiimiämme ja hoitaa sovellusasiantuntijana erityisesti palkkoihin liittyviä tehtäviä. Hänellä on vankka tausta monipuolisista töistä tilitoimistoissa ja on hoitanut kirjanpitoa, reskontraa ja maksuliikennettä, mutta ensisijaisesti palkanlaskentaa. Hän on myös toiminut sovellusasiantuntijana toiminnanohjausjärjestelmän parissa.

Vastapainona toimistotyölle Merja tykkää liikkua monipuolisesti luonnossa ja haastaa itsensä fyysisesti. Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena on akrobatia.

Merja pystyy hyödyntämään monipuolisesti aiempaa työkokemustaan: “Taustani auttaa ymmärtämään asiakkaitamme. Tykkään samaistua asiakkaan tilanteeseen ja saada ongelmat ratkaistuiksi niin, että he pääsevät jatkamaan töitään. Fennoalla koitan tuoda myös palkanlaskijan näkemystä ohjelmistokehitykseen.”

Alkuaika Fennoalla on ollut Merjalle mielekästä: “Täällä on sopivan rento ilmapiiri. Kaikilla on vahva ammattiosaaminen, ihmisiä kuunnellaan ja osataan siksi välttää joitain haasteita. Täällä ei ole turhaa byrokratiaa vaan johto on muun tiimin lähellä ja kommunikointi on aktiivista molempiin suuntiin. Ollaan ketteriä ja työkaverit ovat mukavia. Arvostan sitä, että meillä on tekemisen meininkiä.”

Merja kuva: hannukorpela.com

 

Veera Jokinen - Ihmisläheisyys tärkeä osa-alue asiakaspalvelussa

Veera Jokinen tuli sovellusasiantuntijaksi Fennoan asiakaspalvelutiimiin. “Vastuualuettani ovat laskuliikenneasiat ja innostunkin laskuliikenteen kiemuroista helposti.”

Taloushallinnon ja ohjelmistojen pariin hän on päätynyt monen sattuman sarjan kautta. Työurallaan hän on kerännyt kokemusta mm. skannauspalvelusta ja tilitoimistosta. Vapaa-ajalla Veera kuskailee lapsia harrastuksiin ja hoitaa puutarhaa.

“Haluan tuoda positiivista mieltä asiakkaille omalla asiakaspalvelutyylilläni. En ainoastaan ratko ongelmia vaan huomioin myös asiakkaan ihmisenä siinä samalla.”

Veera on viihtynyt Fennoalla mainiosti. “Fennoalla on ymmärretty, että tyytyväiset työntekijät tekevät parempaa työtä. Työni liittyy aina ohjelmaan jollain tavoin ja tykkään ihan hirveästi, kun kaikki on siinä niin helposti opittavissa. Siinä on myös automaatiota aivan valtavasti. On ollut hämmästyttävää huomata, kuinka hyvä ohjelma meillä on ja sitä vielä koko ajan parannetaan ja kehitetään.”

 

Haluatko tutustua Fennoaan työpaikkana?

Jos sinua kiinnostaa työskentely Fennoalla, kurkkaa tietopaketti, jossa kerromme tiimimme kokemuksista ja työpaikkamme erilaisista erityispiirteistä sekä eduista!

 

Millainen Fennoa on työpaikkana?