Fennoa Palkat pärjäsi hyvin palkkaohjelmistojen vertailussa

5.04.2023

Taloushallintoliitto julkaisi 5.4.2023 palkkaohjelmistojen käyttäjätyytyväisyyskyselyn. Edellisen kerran kysely on toteutettu kaksi vuotta sitten. Vastaajina toimivat yli 1200 tilitoimistoissa työskentelevää palkanlaskijaa niin isoista kuin pienemmistä toimistoista. Pienemmissä tilitoimistoissa kirjanpito ja palkanlaskenta on usein saman henkilön vastuulla, toisin kuin suurissa toimistoissa, joissa se on usein organisoitu omiin tiimeihinsä.

Fennoassa palkkamoduuli on ollut käytössä vasta kaksi vuotta ja ohjelmaa kehitetään edelleen käyttäjien toiveita vastaavaksi. Fennoassa on alusta asti haluttu keskittyä ohjelman helppokäyttöisyyteen, se näkyy myös Taloushallintoliiton tutkimuksen tuloksissa. Fennoa on kolmanneksi suosituin palkanlaskentaohjelma kirjanpitäjä-palkanlaskijoiden keskuudessa. Palkanlaskijoiden keskuudessakin Fennoa ylsi viiden suosituimman ohjelman joukkoon.

Vastaajat arvostavat helppokäyttöisyyttä

Fennoassa on alusta asti haluttu keskittyä ohjelman helppokäyttöisyyteen. Pitkälle automatisoitu palkanlaskenta työtapana on tulevaisuutta ja se näkyy myös käyttäjätyytyväisyyskyselyn vastauksissa. Fennoa sai arvosanaksi korkeat 4,2 arvioidessa ohjelman helppokäyttöisyyttä, arvosteluasteikon ollessa 1-5.

Fennoa erottuu myös useasta muusta palkkaohjelmistosta pilvipohjaisuudellaan. Tämä mahdollistaa yhteiskäytön asiakkaan kanssa, jolloin palkkaprosessia pystytään hyödyntämään yhdessä työntekijöiden kanssa paremmin. Esimerkiksi matkalaskujen syöttö, työntekijöiden tietojen ylläpito, sähköiset allekirjoitukset sekä tuntien ja poissaolojen syöttö suoraan Fennoaan tehostaa, nopeuttaa ja sekä asiakkaan, että palkanlaskijan tekemistä.

Tuen rooli on alusta asti myös erittäin tärkeä Fennoan asiakaspalvelun kannalta. Jotta ohjelmistosta saadaan kaikki sen ajatellut hyödyt irti, on tärkeää, että käyttäjät osaavat käyttää ohjelmaa. Fennoan tuki sai vastaajilta arvosanan 4/5, joka oli vastausten kolmanneksi korkein tulos.

Miksi Fennoa Palkat?

  • Maksut muodostuvat automaattisesti ja lähtevät eräpäivänä maksuun. Fennoa Palkat maksaa automaattisesti myös ulosotot sekä jäsenmaksut.
  • Verokortit on mahdollista hakea suorasiirtona Verohallinnolta vuodenvaihteessa. Palkansaaja voi myös tarvittaessa omilla tunnuksillaan syöttää muutosverokorttinsa suoraan järjestelmään. Verokorttien ajastus voimassaoloaikojen suhteen.
  • Työntekijän tai tiiminvetäjän on mahdollista syöttää tunnit suoraan Fennoaan. Palkkatapahtumat on mahdollista tuoda vaihtoehtoisesti suoraan tuntiseurantaohjelmasta tiedostona
  • Kirjanpidon viennit muodostuvat automaattisesti
  • Tulorekisteri-ilmoitus automaattisesti
  • Palkkalaskelmien lähetys tietoihin merkityllä tavalla työntekijälle, esimerkiksi verkkopalkkana, sähköpostilla salattuna tiedostona tai tarkasteltavissa suoraan Fennoasta
  • Sähköiset allekirjoitukset, esimerkiksi työsopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti
  • Erillisilmoituksen voi jättää myös Fennoa Robotin hoidettavaksi, samalla kun asiakkaalle muodostuu maksulomake työnantajasuoritusten maksua varten.

 

Haluatko tustustua Fennoa palkanlaskentaohjelmaa tarkemmin?